ALL-IT Services
Uw betrouwbare elektromonteur voor al uw elektrawerkzaamheden.

2023-06-30

Enphase storage certificering

Sinds gisteren is ALL-IT services Enphase storage gecertificeerd mag en kan deze units door ALL-IT Services bij de klant geplaatst worden.

Het opslagsysteem van Enphase.

Dit systeem is er in 2 modellen

enphase-enphase-iq-batterij-3t.png

Enphase IQ Batterij 3T.

De Enphase IQ Batterij 3T, voorheen Encharge, is onderdeel van de nieuwste generatie Enphase batterijen. Deze batterij heeft vier IQ8X Micro-omvormers geïntegreerd. Deze zorgen voor een totaal vermogen van 1,28 kW. 
Doordat deze IQ8X zijn geïntegreerd zijn er geen Hybride omvormers of extra opslagomvormers nodig. Het nadeel van dit model is wel dat men er meerdere nodig heeft om het vermogen van een grootverbruiker zoals een wasmachine op te vangen zonder stroom van het net te gebruiken. De 3T heeft een accu van 3.5Kwh en moet aangesloten worden met een eigen meetspoel, IQ-relais en de metered versie van de IQ gateway met communicatiekit moet geïnstalleerd worden.

enphase-enphase-iq-batterij-10t.png

De Enphase IQ Batterij 10T.

De Enphase IQ Batterij 10T, voorheen Encharge, is onderdeel van de nieuwste generatie Enphase batterijen. Deze batterij heeft twaalf IQ8X Micro-omvormers geïntegreerd. Deze zorgen voor een totaal vermogen van 3,84 kW. Doordat deze IQ8X zijn geïntegreerd zijn er geen Hybride omvormers of extra opslagomvormers nodig. De totale bruikbare opslag capaciteit van deze accu is 10,5 kWh.

Het 10,5kWh model bestaat uit 3 3,5kWh modellen. Iedere kleinere unit is zo’n 50 kilo, doordat de grotere unit is opgebouwd uit 3 kleinere units is deze makkelijker maar nog steeds met minimaal 2 mensen te plaatsen.

Vanzelfsprekend moet dit model ook met de metered IQ gateway en randapparatuur geplaatst worden.

De Enphase storage is makkelijk en schaalbaar te installeren, ook in een installatie met andere omvormers.
De storage systemen zijn in zowel enkelfasig als meerfasige installaties te monteren. Bij spannings uitval neemt de storage systeem het net over.
Het is ook handig om de stroom die opgewekt wordt te gebruiken wanneer de zon niet schijnt. Men kan al het opgewekte energie eerst zelf te gebruiken voordat er wordt teruggeleverd. Het net wordt ook minder tot niet belast wanneer verbruik en opwekking op elkaar is afgestemd.
Let wel de energieleveranciers hoeven de toevoer van energie niet meer te garanderen, dus stroomuitval gaat in de toekomst meer voorkomen.

Waar dit systeem ook toepasbaar voor is is wanneer het net niet de energie kan leveren zo kan er een hogere aansluitwaarde gerealiseerd worden door dit systeem met opwekking van solar en wind te combineren. De Enphase IQ gateway kan de opwekking van de zonnepanelen terug regelen wanneer de accu’s vol zitten. Een Nederlands instituut heeft aangegeven dat Nederland gemiddeld 5,25 dagen zonder wind en zon zit, wanneer je dit meeneemt in de berekeningen van het opwek en opslagsysteem hoeft u nagenoeg geen gebruik te maken van het net, probleem opgelost uw bedrijf kan gewoon door. 

ALL_ITServices - 07:42:45 @


E-mailen
Bellen