ALL-IT Services
Uw betrouwbare elektromonteur voor al uw elektrawerkzaamheden.

2023-06-25

Enphase certificering

Enphase in het kort

Enphase in een kleine omvormer dat achter een zonnepaneel wordt gemonteerd. Toen ik in het begin van deze kleine omvormers hoorde dacht ik nou duur systeem en wat als zo’n omvormer defect gaat dan moet je helemaal het dak op.
Na de Enphase certificering ben ik de voordelen gaan zien, wanneer een omvormer of paneel niet goed werkt wordt alleen dat deel beïnvloed niet de rest van de installatie. Het is door de installateur op afstand na te kijken en kan een melding krijgen wanneer er iets met de omvormer of zonnepaneel aan de hand is.

daniel-tausis-loeqHoa1uWY-unsplash.jpgBij brand is het veiliger. Er is geen 600-1000V gelijkstroom op het dak maar 240-400V dat bij calamiteiten uit te schakelen is. Dus veel veiliger voor de brandweerlieden die dan niet te maken hebben met hoge spanningen en stromen op het dak. Ja zonnepanelen maken het blussen nog wel moeilijker, maar de installatie is spanningsloos dus veiliger.

Niet alleen bij brand maar bij eventuele problemen kan er vanaf afstand gecontroleerd worden superhandig!
De eigenaar van de zonnepanelen kan per zonnepaneel zien wat de opbrengst is en bij eventuele schaduwvorming wordt niet het hele systeem beïnvloed.
Via het veiligheidsrelais kan in no time de installatie bij de zonnepanelen uitgeschakeld worden.
Bij centrale omvormers kan gelijkstroom bij uitschakelen van de omvormer het net opgaan dit heeft Enphase niet.
Bij overspanning op het net kan de Enphase de stroom opwekking beperken zodat er in plaats van totale uitschakeling nog steeds geleverd kan worden. 
Om het verbruik van het stroomnet te beperken kan men hier ook de Enphase accu gebruiken. Deze accu kan wanneer de zon niet aanwezig is de apparatuur voeden zodat men minder of geen stroom van het net nodig heeft, ook kan wanneer de spanning van het net te hoog word gekozen worden om de accu op te laden ipv de omvormers uit te schakelen.
Bij installatie zijn er makkelijke stekkerverbindingen, dit was al met de normale installatie van zonnepanelen het wordt in ieder geval niet ingewikkelder gemaakt.
In plaats van hoge gelijkspanningen op het dak is er een veiliger lagere voltages wisselspanning op het dak.
ALL-IT Services meld de installatie aan via het enphase installer-account en doet ook het voorwerk het ontwerp vooraf zodat de installatie vlotter verloopt. 

 

Met deze certificering kan ALL-IT Services een Enphase systeem aansluiten, opleveren en onderhouden.
Na een gesprek met een collega installatiebedrijf vorige week zaterdag is de beslissing genomen om de inzet op de markt te vergroten omdat deze markt goede installateurs te kort komt. Na gesprekken met verschillende dakmonteurs (ervaren timmerlieden) is er in korte tijd een netwerk ontstaan met dak en binnenmonteurs. 
De certificering was even blokken maar dan is de kennis nu ook echt aanwezig kwaliteit boven kwantiteit is de motto en met de nieuwe richtprijzen is er gekozen voor een duidelijk bedrag waar aandacht aan een goede installatie met als afronding de keuring van de zonnepaneelinstallatie in de groepenkast vooraan staat. 

Hoe druk het ook is communicatie naar de klant tijdens en na de werkzaamheden staan zij aan zij aan de kwaliteit die geleverd word. Al moet er wel gewerkt worden want ALL-IT Services en collega’s staan voor een hele klus om alle daken en woningen van groene energie te voorzien. 

ALL_ITServices - 13:46:18 @


E-mailen
Bellen